FAQ

Allmän

Hur lägger jag in ett bud?

Först måste du registrera ett konto. Efter slutförd registrering och godkännande kan du välja att budge på objekt du tycker är intressant för dig. Om auktionen eller upphandlingen är för endast inbjudna kan du få be annonsören om att gå med inne på annonsen.

Kan jag lägga in automatiska bud?

Nej inte för tillfället men vi uppdaterar dig när det finns tillgängligt.

Jag får inte varan såld

Prova att ändra annonsen för att få fler svar. Prova att redigera priset, byta rubrik eller lägg till tydligare beskrivning och bilder. Eller varför inte marknadsföra din annons på sociala medier?

Jag hittar inte rätt kategori för min produkt när jag ska skapa en ny annons.

Vi uppdaterar kategorierna kontinuerligt och försöker göra det användarvänligt . Saknar du någon kategori? Kontakta oss direkt på support@scrapnwaste.com med dina önskemål och förbättringar.

Kan man ladda upp filmer vid skapandet av annons?

Nej tyvärr kan du inte det. Vi har inte sett att det behovet finns hos våra användare ännu.

Registrering

Kostar det något att registrera sig?

Nej, det är helt gratis att registrera sig för företag.

Varför måste jag vänta för att bli godkänd efter registrering?

Vi utför en kontroll på alla nya användare för att försäkra oss om deras legitimitet. Vi vill för allas skull hålla marknadsplatsen tillförlitlig och professionell. Det kan ta en liten stund att göra det men vi arbetar så fort vi kan för att ge vårt godkännande till nyregistrerade användare på ScrapNWaste.

Kan man registrera mig som privatperson och annonsera?

Nej inte för tillfället.

Annonsering

Vad är skillnaden mellan de olika typerna av annonser?

När du ska skapar en annons får du först välja mellan fyra typer av annons, Auktion, Fast pris, Köper eller Upphandling. Väljer du Auktion så kommer en budgivning att ske på din annons. Fast pris har som namnet antyder ett fast pris och du blir kontaktad direkt av köparen vid intresse. Köper är en sökes-annons där du publicerar det du söker efter. Väljer du Upphandling kommer intressenter på din annons att lämna in elektroniska underlag till dig.

Kostar det något att skapa eller delta i en auktionsannons?

Nej, det är helt gratis att skapa och delta i en auktionsannons. Den som vinner auktionen får betala en serviceavgift på 495 kr - 45 euro till Scrapnwaste via faktura eller kortbetalning.

Kostar det något att skapa eller delta i en upphandlingannons?

Nej, det är helt gratis att delta i en upphandlingsannons. Att skapa en upphandlingsannons kostar 495 sek - 45 euro via faktura eller kortbetalning.

Vad menas med Endast inbjudna vid skapande av auktion eller upphandlingsannons?

Endast inbjudna kan budge på din annons. Efter du skapat annonsen kommer du kunna skicka en inbjudan till de du vill bjuda in eller att acceptera intressenter som vill delta i din annons. Du kan även sätta unika betalningsvillkor mot intressenter du väljer att bjuda in.

Vad menas med Öppen vid skapande av auktion eller upphandlingsannons?

Alla godkända användare på Scrapnwaste kan se och budge på din annons.

Kan jag skapa en annons där jag som annonsör/säljare får betala för att bli av med ett materialslag?

Ja, vid skapandet av produkten kan du välja genom att sätta ett (-) framför utgångspriset. Negativa värden betyder att säljaren betalar summan och positiva värden så är det köparen som betalar.

Kan jag sälja flera material i samma annons?

Ja, när du skapar en annons kan du välja att lägga till flera produkter i samma annons genom att trycka på [lägg till fler produkter].

Vilka måttenheter kan jag välja mellan?

TON - KG - ST - L - kbm. Berätta för oss om ni behöver andra enheter så ska vi försöka lösa det.

Betalningsalternativ för budgivare

När du skapar en annons får du flertalet betalningslalternativ att välja mellan, du kan även välja själv att anpassa ett betalningsalternativ. Om du vill ha unika betalningsvillkor för varje potentiell budgivare ska du använda alternativet Endast inbjudna.

Betalningsalternativ för företag

Vad finns det för betalningsalternativ tillgängliga?

Du kan välja mellan två betalningsalternativ, faktura eller kortbetalning.

Mina sidor

Hur lägger jag till nya företagsanvändare på mitt konto?

Logga in på ditt konto. Klicka på Mina sidor, Inställningar, Företag och längst ned på sidan hittar du Företagets användare. Där kan du bjuda in användare till ditt konto. Observera att du endast kan bjuda in begränsat antal personer beroende på vilket medlemskap du har.

Hur ändrar jag faktureringsuppgifter?

Logga in på ditt konto. Klicka på Mina sidor, Inställningar, Fakturering och där kan du ändra och redigera din faktureringsadress. Alternativt gör du det under fliken Företag, längst ned på sidan.

Hur ändrar jag mitt medlemskap?

Logga in på ditt konto. Klicka på Mina sidor, Inställningar och Medlemskap och där kan du byta.